arrangementen - paquets

 

Aarrangementen 2017

 

 

Wildarrangement

 

4-daags:

 

Tijdens het wildseizoen biedt Château d’Igny een culinair wildarrangement aan in een onvergetelijke ambiance. Onze chambres d’hôtes ligt op 2 km van het grootste, oudste en mooiste eikenbos van West-Europa; nl. La forêt de Tronçais.  Het hoogtepunt van dit arrangement staat in het teken van ‘le brâme du cerf’.

 

Wat staat er op het programma?

 

Donderdag 5-10-17 :

In de loop van de namiddag begroeten wij u op het domein van Château d’Igny en maken we kennis tijdens een welkomstdrankje. Bij het betrekken van uw kamer staat er een heerlijke fles wijn voor u klaar. Nadat u zich heeft opgefrist wordt u verwacht voor het aperitief in de eetkamer waar de open haard voor een aangename sfeer zorgt. Vervolgens wordt het diner geserveerd (inclusief wijnen, koffie of thee).

Na het diner komt Didier Lagrèze – gepassioneerd natuurfotograaf en –gids – een diavoorstelling geven over ‘La forêt de Tronçais’ en zijn dieren. Er zal extra aandacht worden geschonken aan het leven van het grootste zoogdier van europa; nl. het edelhert.

 

Vrijdag 6-10-17 :

Na een heerlijke nachtrust kan u aanschuiven voor het uitgebreid ontbijt. Nadien trekken we met onze natuurgids naar het bos. Samen met Didier gaan we op zoek naar paddenstoelen. Rond het middaguur wordt er een wildmaaltijd voorzien in een typisch restaurantje in het Forêt de Tronçais.

Na het middagmaal zullen er tal van mogelijkheden door ons worden aangeboden.

U wordt omstreeks 18u00 terug aan het kasteel verwacht voor het aperitief. Het diner zal worden geserveerd op het terras. Een gebraden everzwijn en vuurkorven zorgen voor een leuke ambiance. Na de koffie neemt Didier ons mee naar het bos om het bronstig gebrul van het edelhert te aanhoren en hopelijk ook te aanschouwen.

 

Zaterdag 7-10-17 :

Hopelijk heeft u de slaap kunnen vatten na het spektakel van vrijdagavond zodat u rustig kan genieten van het ontbijt.

Op zaterdag laten we iedereen zijn/haar gang gaan. Wij zullen u overladen met ‘activiteiten’ zodat u een impressie krijgt van onze prachtige streek; ‘Le Berry’.

Omstreeks 19u00 wordt u terug aan de gastentafel verwacht voor het 5-gangen wildfestijn. Onze chef-koks bereiden voor u de heerlijkste wildgerechten.

 

Zondag 8-10-17 :

Na een verdiende nachtrust wordt u in de oranjerie verwacht voor een uitgebreid ontbijt. Na het ontbijt wuiven we u uit en hopen dat u genoten heeft van ons arrangement.

De prijs voor dit arrangement bedraagt € 329 per persoon. Kinderen tot 3 jaar betalen € 99. Tussen 3 en 12 jaar betaalt u € 169 per kind.

 

Het programma hierboven omschreven kan ietsje afwijken maar dit is afhankelijk van de weersomstandigheden. Daar de capaciteit beperkt is tot 16 personen is snel boeken de boodschap. 

 

 

 

Formule Sauvage

 

4 Journées:

 

Pendant la saison de la chasse, le Château d'Igny propose un séjour sauvage culinaire dans une ambiance inoubliable. Nos chambres d'hôtes sont situées à 2 km de la plus grande, de la plus ancienne et de la plus belle chênaie d'Europe de l'Ouest, à savoir

La forêt de Tronçais.

Le point culminant dans ce séjour est le « le Brâme du cerf ».

 

Ce qui est sur le programme?

  

Jeudi 05/10/2017 :

Au cours de l'après-midi, nous vous accueillons sur le domaine du Château d'Igny avec une boisson. Lorsque vous vous installez dans vos chambres, une bouteille de vin vous attend.

Après que vous vous soyez détendus, nous vous convions à un apéritif dans la salle à manger, devant un feu de cheminée pour une ambiance chaleureuse. Puis le dîner sera servi (vins + café/thé inclus).

 

Après le dîner, Didier Lagrèze – photographe passionné de la nature et guide - viendra vous présenter un diaporama de «La forêt de Tronçais» et de ses animaux. Une attention accrue sera accordée à la vie du plus grand mammifère d'Europe, à savoir : le cerf rouge

   

Vendredi 06/10/2017 :

Après un bon sommeil, vous pourrez profiter d'un copieux petit-déjeuner. Ensuite, nous irons avec notre guide dans la forêt. En collaboration avec Didier nous chercherons des champignons. Vers midi, un repas sauvage sera fourni dans un restaurant typique de la Forêt de Tronçais.

Après le déjeuner, de nombreuses possibilités vous seront proposées.

Vous serez attendus autour de 18h00 au château pour l'apéritif. Le dîner sera servi sur la terrasse. Un sanglier rôti et des feux de camp offrent une ambiance agréable. Après le café, Didier nous emmène dans la forêt pour entendre le rugissement du cerf rouge que nous espérons apercevoir.

 

Samedi 07/10/2017 :

Vous espérant bien reposé après le spectacle du vendredi soir, nous vous avons dressé un excellent petit déjeuner.

Le samedi, chacun est libre de vaquer à son gré. Une grande variété d’«activités» vous permette de découvrir notre belle région « Le Berry ».

Autour de 19h00, vous êtes censés revenir pour le festin sauvage de cinq plats. Aux tables d'hôtes, nos chefs préparent de délicieux plats de gibier.

 

Dimanche 08-10-17 :

Le lendemain, vous serez attendus dans l’orangerie pour un grand petit-déjeuner.

Après le petit-déjeuner, nous tenons à vous saluer en esperant que vous aurez bénéficié et apprécié notre formule « Sauvage »

Le prix de ce séjour est de 329€ par personne. Nous facturons 99€ les enfants de moins de 3 ans et 169€ entre 3 et 12 ans .

 

Le programme décrit ci-dessus peut varier légèrement, en fonction des conditions météorologiques. Comme la capacité est limitée à

16 personnes, il est recommandé de réserver le plus tôt possible.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de Kerst- en Nieuwjaarsperiode is Château d’Igny geheel omgetoverd in een prachtige wintersfeer.

 

Kerstmis

 

4-daags:

 

zaterdag 23-12-17 :

In de loop van de namiddag begroeten wij u op het domein van Château d’Igny en maken we kennis tijdens een welkomstdrankje bij de open haard in het salon.  Bij het betrekken van uw kamer staat er een heerlijke fles wijn voor u klaar.  Nadat u zich heeft opgefrist  wordt u verwacht in de eetkamer waar de open haard voor een aangename sfeer zorgt.  Na het aperitief volgt er een 4-gangen diner incl. wijnen, koffie of thee.

 

zondag 24-12-17 :

Nadat u ontwaakt in onze zalige boxspringbedden kan u plaatsnemen voor een uitgebreid ontbijt.  Na een stevig ontbijt kan u al wandelend, fietsend of met de auto de streek gaan verkennen (zie onder het item 'bezienswaardigheden' voor een greep uit het ruime aanbod).  Rond 20u00 staat het aperitief voor u klaar in het salon.  Vervolgens kan u in de eetkamer aanschuiven voor het 5-gangen kerstdiner inclusief wijnen, koffie of thee.

 

maandag 25-12-17 :

Na een heerlijke nachtrust kan u aanschuiven voor de kerstbrunch met een glas champagne.  Nadien kan u wandelend de buurt verkennen,  een kasteel of abdij bezoeken of aan de open haard een spannend boek lezen.  Na een warm bad of een verkwikkende douche wordt het aperitief op het terras geserveerd.  Vervolgens staat er een 'walking winterbarbecue'* op het programma.  Onze chef-koks bakken voor u de heerlijkste gerechten.  Wat is er romantischer dan op een winteravond te dineren op een door vuurkorven omringd terras .  Kaarsjes en lampionnen maken het plaatje compleet.  Wijnen, koffie of thee zijn inbegrepen.

 

dinsdag 26-12-17 :

Na een verdiende nachtrust wordt verwacht voor een uitgebreid ontbijt.  Na het ontbijt wuiven wij u uit en hopen dat u genoten heeft van ons arrangement.

 

De prijs voor dit arrangement bedraagt € 329 per persoon.   Kinderen tot 3 jaar betalen € 99.  Tussen 3 en 12 jaar betaalt u € 169 per kind.

Daar de capaciteit beperkt is tot +/- 16 personen is snel boeken de boodschap!

 

* afhankelijk van het weer bestaat er de mogelijkheid dat de winterbarbecue wordt vervangen door een ‘varken aan “t spit’ of een gelijkaardige maaltijd

 

 

 

 

 

Oudjaar 2017 - Nieuwjaar 2018

 

 

Het jaar afsluiten met uw familie of vrienden in een kasteel, mooier kan het toch niet!  Château d’Igny heeft een 4-daags culinair arrangement uitgewerkt dat de overgang van 2015 naar 2016 speciaal moet maken.

 

Wat staat er op het programma?

 

zaterdag  30-12-17 :

In de loop van de namiddag begroeten wij u op het domein van Château d’Igny en maken we kennis tijdens een welkomstdrankje bij de open haard in het salon.  Bij het betrekken van uw kamer staat er een heerlijke fles wijn voor u klaar.  Nadat u zich heeft opgefrist  wordt u verwacht in de eetkamer waar de open haard voor een aangename sfeer zorgt.  Na het aperitief volgt er een 4-gangen diner incl. wijnen, koffie of thee.

 

zondag 31-12-17 :

Nadat u ontwaakt in onze zalige boxspringbedden kan u plaatsnemen voor een uitgebreid ontbijt.  Na een stevig ontbijt kan u al wandelend, fietsend of met de auto de streek gaan verkennen (zie onder het item 'bezienswaardigheden' voor een greep uit het ruime aanbod).  Rond 20u00 staat het aperitief voor u klaar in het salon.  Vervolgens kan u in de eetkamer aanschuiven voor het 5-gangen sylvester diner inclusief wijnen, koffie of thee.  Om 24u00 klinken we met een glas champagne op het nieuwe jaar... santé!

 

maandag 01-01-18 :

Na een heerlijke nachtrust staat er op u Nieuwjaarsbrunch te wachten.  We klinken met een glas champagne nogmaals op het nieuwe jaar.  Nadien kan u een uitwaaiwandeling maken en genieten van een warme kom soep in een lokale bar.  Na een warm bad of een verkwikkende douche wordt het aperitief op het terras geserveerd.  Vervolgens staat er een 'walking winterbarbecue'* op het programma.  Onze chef-koks bakken voor u de heerlijkste gerechten.  Wat is er romantischer dan op een winteravond te dineren op een door vuurkorven omringd terras..  Kaarsjes en lampionnen maken het plaatje compleet.  Wijnen, koffie of thee zijn inbegrepen.

 

dinsdag 02-01-18 :

Na een verdiende nachtrust wordt u verwacht voor een uitgebreid ontbijt.  Na het ontbijt wuiven wij u uit en hopen dat u genoten heeft van ons arrangement.

 

De prijs voor dit arrangement bedraagt € 349 per persoon.   Kinderen tot 3 jaar betalen € 99.  Tussen 3 en 12 jaar betaalt u € 169 per kind.

Daar de capaciteit beperkt is tot +/- 16 personen is snel boeken de boodschap!

 

* afhankelijk van het weer bestaat er de mogelijkheid dat de winterbarbecue wordt vervangen door een ‘varken aan “t spit’ of een gelijkaardige maaltijd.