gîtes

Igny Château


De gîte


Beide torens die eind de 19de eeuw werden toegevoegd aan de middenbeuk, werden ook grondig gerestaureerd en kregen een nieuwe bestemming: 1 ruime en comfortabele gîte, met keuken, salon, 2 ruime slaapkamers en een badkamer.

Uiteraard doken we ook hier voor de keuze van de naam in de geschiedenis van het kasteel.Gîte 'De Lombard'

Het idee om deze gîte te 'dopen' tot 'de Lombard' is ontstaan daar de vorige eigenaar  - Alain Eclache - 40 jaar geleden een restaurant heeft geopend in hartje Parijs.  Het restaurant, 'Au diable des Lombards', is nog steeds een hippe zaak maar al lang niet meer in handen van dhr. Eclache.  Wij hebben getracht om tal van elementen, die verwijzen naar het restaurant en die periode, te gebruiken om deze (duplex)gîte te decoreren.


De gîte - ondergebracht in de linkertoren - is geschikt voor 4 tot 5 personen en werd ingedeeld als volgt :


1ste verdieping :

Via het privéterras (+/- 12 m²) kom je in de hal die uitgeeft op het salon en ruime eetkeuken.  In het salon staat een zitbank.  Vanuit de volledig ingerichte keuken kan je via de trap (handgemaakte eikentrap vanuit het nabijgelegen 'Forêt de Tronçais') naar de 2de verdieping.


2de verdieping :

In de punt van het dak werden 2 slaapkamers (2 x 2 boxsprings van 90x210 cm), een toilet en een ruime badkamer met douche ondergebracht.  Er is een kinderbed aanwezig. 


Daar de hal via een sas uitgeeft op de naastgelegen suite 'Jean Godin' kan deze kamer bij de gîte worden betrokken zodat de capaciteit kan worden opgetrokken van 4/5 tot 7 personen (zie omschrijving bij het item 'De kamers'.