kamers

Le Chateau d'Igny


De kamers


De geschiedenis van het kasteel en zijn historische bewoners waren onze leidraad voor het inrichten en decoreren van de themagerichte gastenkamers.  De rijke geschiedenis van het kasteel en de unieke historische achtergrond zijn tot op vandaag het toneel van de verhalen die zich tijdens uw verblijf afspelen in het Château d'Igny.Suite 'Isabel de Casa Mayor'

De rijkelijke suite 'Isabel de Casa Mayor' werd ingericht in een romantische sfeer. Deze kamer werd volledig hersteld in haar authentieke glorie.  De gezellige salonruimte biedt zicht op de zonnige voortuin van het kasteel en de comfortabele badkamer met inloopdouche kijkt uit op de achtertuin. Isabel de Casa Mayor (1728-1792) was de dochter van één van de belangrijkste families van het toenmalige Peru (het huidige Equador). Haar vader, don Pedro de Casa Mayor, was de vice-koning ("coerregidor") van de provincie Otavalo. Isabel ontmoette op 13 jarige leeftijd in het toenmalige Riobamba de Franse ontdekkingsreiziger Jean Godin. Deze valt onmiddellijk voor de mooie en gecultiveerde Isabel en zet alles in het werk om met haar te kunnen trouwen. Dat gebeurt dan ook op 27 december 1741.


Wat het begin was van een gewoon huwelijk, groeit uit tot één van de meest romantische liefdesverhalen van de 19de eeuw.
Suite 'Jean Godin'


De luxueuze suite 'Jean Godin des Odonais' dompelt je onder in het avontuur dat de avonturier beleefde tijdens zijn expeditie naar het verre Peru rond 1800 (je kan het waargebeurde verhaal verderop lezen). De decoratieve elementen nemen je mee op de ontdekkingsreizen van weleer en het rustgevend uitzicht door het raam doet  je verder dromen van avontuurlijke tochten.Jean Godin des Odonais (1713 - 1792) werd op 5 juli geboren in Saint-Amand-Montrond als zoon van Armand Godin des Odonais, procureur aan de balie, en Anne Fouquet.  Deze kamer werd eveneens volledig hersteld in haar authentieke glorie.  De gezellige salonruimte biedt zicht op de zonnige voortuin van het kasteel en de comfortabele badkamer met romantisch kijkt uit op de achtertuin. 


Chambre 'Barbe Bleue'


Chambre 'Barbe Bleue' is een 2-persoonskamer gelegen in het midden van de eerste verdieping van de middenbeuk van het kasteel.  De gezellig ingerichte kamer geeft uit op de achtertuin en grenst aan de ruime badkamer met douche.

Iedereen kent waarschijnlijk wel het verhaal van Blauwbaard. De jonge vrouw van Blauwbaard mag alle kamers van zijn kasteel bezoeken, behalve één. Ze kan haar nieuwsgierigheid echter niet bedwingen en dringt toch binnen in de kamer. Daar ontdekt ze de lijken van haar voorgangers...


Maar laat dit verhaaltje u niet afschrikken. dergelijke dingen zijn in het Château d' Igny gelukkig niet gebeurd. Waarom dan toch die naam? Een van de vorige bewoners, en dan zijn we echt al in de 20ste eeuw, heeft gedurende een aantal jaren het kasteel gehuurd om er een psychiatrische praktijk in onder te brengen. Niets speciaals natuurlijk, behalve de technieken die hij gebruikte om zijn patiënten, die uitsluitend van het vrouwelijke geslacht waren, te genezen. Hij geloofde steevast in een freudiaanse therapie, waarbij de geest zich enkel kon herstellen via een complete lichamelijke bevrijding.Chambre 'Yolaine'De familiekamer 'Yolaine'  is één van de twee landelijke zolderkamers in de middenbeuk en biedt plaats voor 4 personen.  Er is een kinderbedje aanwezig.

De inkomhal geeft toegang tot de beide slaapkamers en de badkamer.


Deze indeling zorgt voor een private sfeer tussen ouders en kinderen of tussen 2 bevriende koppels. De badkamer is voorzien van een ruime inloopdouche en komt tegemoet aan alle moderne comforteisen.Yolaine is een kranige dame geboren in 1925, die er in 2003 in geslaagd is om samen met 2 neven, een deel van de geschiedenis van het kasteel te ontrafelen.  Daarbij wilde zij niet louter de stamboom reconstrueren van haar 'ancètres', de families de Beauvais, Hulot de Longchamp en Godin, maar ook de levensfeer weergeven die zij sinds haar jeugd kon beleven tijdens haar verschillende vakanties in het Château.  Het verslag van haar opzoekingen kan je lezen in de bibliotheek in het salon.  Een aanrader voor wie ook graag wat wil terugkeren naar de sfeer van 19de en 20ste eeuw.
Chambre 'Florence'


De familiekamer 'Florence' biedt plaats aan 5 personen en is één van de twee landelijke familieverblijven die refereren naar de rust en de eenvoud van de streek : Le Berry


De kleine zithoek geeft toegang tot de beide slaapkamers, de badkamer en het afzonderlijke toilet. De ouderlijke kamer heeft 2 boxsprings, de tweede slaapkamer is ingericht met 3 boxspringsets.

De badkamer is voorzien van een douche én ligbad en komt tegemoet aan alle moderne comforteisen.


Vanwaar de naam Florence, vraagt u zich misschien af?


In het departement Indre ligt het domein Puychevrier (ongeveer 45 km ten westen van Argenton-sur-Creuse), eertijds een priorij met een abdijkapel, een logeerplaats voor de Prior, een eetzaal, klooster, enz. en een molen langsheen het riviertje Anglin. Vanaf de middeleeuwen tot 1789 bewoonden de monniken van de Orde van Grandmont deze priorij. In 1791 werd het eigendom te koop gezet; Pierre Collin de Laminère werd de nieuwe eigenaar. Hij schonk het domein aan zijn dochter Florence die 7 jaar later in het huwelijk trad met Augustin-Michel Pellerin de Beauvais. Op die manier werd het 'verre' Puychevrier opgenomen in het patrimonium van de familie de Beauvais, de heren van het Château d'Igny.