toerisme

Le Chateau d'Igny


Natuur


La forêt de Troncais


Dit 10.600ha groot bos wordt beschouwd als het mooiste eikenbos van Europa.  Het biedt onvergetelijk wandelplezier, waar je nog herten, reeën, everzwijnen en talloze roofvogels zal zien.  Ook de mountainbikers kunnen zich op de uitgestippelde routes uitleven.  Bovendien telt het bos 5 grote meren waarvan er twee zijn voorzien voor zwem- en strandplezier met speelplein en waterglijbaan.


BezienswaardighedenGallo-romeinse site in Drevant :

Deze Gallo-Romeinse site wordt volledig heropgegraven en getuigt van de activiteiten die er reeds 2000 jaar geleden heersten. Tijdens de zomermaanden is de site GRATIS te bezoeken met gids.


Abdij van Noirlac :

Dit toonbeeld van de kunst van de cistercienzers, gebouwd omstreeks 1150, is een van de best bewaarde abdijen van Europa. Het straalt de perfectie uit van leefregels, een monumentale architectuur gericht naar de zuiverheid en het licht.


Château d'Ainay-le-Vieil :

Dit historisch middeleeuws kasteel op de "Route Jacques Coeur," werd in 1467 aangekocht door Charles de Chevenon de Bigny en is sindsdien binnen dezelfde familie gebleven. Achter de 17e eeuwse paviljoenen ligt een 7 hectare groot park, aangelegd in de 19e eeuw.


Château de Meillant :

Hier is de invloed van de Italiaanse renaissance uitdrukkelijk aanwezig, getuige hiervan de 8-hoekige toren "Le Lion", het werk van Fra Jocondo.

StedenSaint-Amand-Montrond :

Dit provinciestadje zal jullie bekoren door de vele authentieke en historische bezienswaardigheden die er zijn. Maar ook de talrijke feestelijkheden en gebeurtenissen tijdens de zomer trekken telkens massa's volk.  Een greep uit wat Saint-Amand-Montrond u te bieden heeft:

haar stadhuis - het middeleeuws Fort van Montrond - haar romaanse kerk (12e eeuw) - Le Cité de l'Or - het museum Saint-Vic - elke zaterdag een gezellige markt - het meer van Verlain met strand en recreatie - festiviteiten, rommelmarkten,  restaurantjes, terrasjes,... - fakkeltochten in het historisch stadscentrum in de zomerperiode

 

Bourges :

Palais Jacques Coeur

Het Paleis Jacques Coeur is een van de mooiste gegbouwen die getuigen van de flamboyante Gotische architectuur van de 15e eeuw.  Het werd gebouwd in opdracht van Jacques Coeur, de schatbewaarder van koning Charles VII, als verblijfplaats en om er zijn genodigden te ontvangen. 

Maar deze stad heeft nog veel meer te bieden dan het paleis Jacques Coeur: een heel gezellig centrum met zijn middeleeuwse straatjes, zijn majestueuze kathedraal, zijn mooie tuinen, enz. en natuurlijk een paar heel gezellig restaurantjes en pubs.


Maar nog veel meer steden lonen echt de moeite...:


Culan : prachtig kasteel en een heel aangenaam dorpje om in te kuieren, met in de vallei een rustig kabbelende rivier...

Le Châtre : de abdij en het museum Georges Sand...

Montluçon : een heel pittoresk stadscentrum en een aangenaam winkelcentrum...

Nevèrs : gekend om zijn paleis en de talrijke kerken...

Appremont-sur-Allier : een van de mooiste dorpjes van Frankrijk met zijn unieke tuin, het aanpalende kasteel, en de rustige dorpswegeltjes met landelijke en bloemrijke voortuintjes...

Tuinen


Jardin de Drulon :                             

Prieuré d'Orsan :

voor de "sportief":

Zwemmen en surfen op het meer in Foret ongeveer 10 minuten

Golfbaan in Massigny ca. 20 km ca. 20 minuten

Golfbaan in Neris les Bains ca. 45 km ca. 40 min

Midgetgolf en tennisbaan ca. 2 minuten

Kanaal du Berry / kanoën op de Cher ongeveer 2 minuten

Fietsen in Foret en / of wandelen ongeveer 5 - 10 minuten

grote buitenboordkarbahn ca. 7 min


Brocantes en Vide greniers nodigen u uit om te bladeren en te onderhandelen ...